Strona główna Kurczak faszerowany mrożonymi warzywami

Kurczak faszerowany mrożonymi warzywami

Kurczak, Dania « poprzedni | następny »
brzoskwinia - Przepis na: Kurczak faszerowany mrożonymi warzywami offline

Kuchcik
Przepisy: 7
Kurczak faszerowany mrożonymi warzywami
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Smacznego:):):):):):):):)


trudność: średne
czas:

Kurczak faszerowany mrożonymi warzywami - SKŁADNIKI:

  • kurczak cały 1 ok. 1kg
  • jajka 2
  • kromki czerstwej bułki 4
  • gęstej śmietany kremówki 100 ml
  • musztarda łyżka
  • cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz

Kurczak faszerowany mrożonymi warzywami - PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka dokładnie płuczemy,osuszamy i nacieramy solą i pieprzem w środku i na zewnątrz.Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Jajka wbijamy do miski,dodajemy śmietanę i musztardę.Dokładnie mieszamy. Robimy farsz: mieszankę warzywną rozmrażamy,osączamy z wody na sicie. Cebulę drobno siekamy.Z kromek bułki odkrawamy skórkę, miąższ kroimy w niewielką kostkę.Do masy jajeczno-śmietanowej dodajemy osączoną mieszankę warzywną,cebulę i bułkę oraz nieco soli i pieprzu do smaku i dokładnie mieszamy. Kurczaka nadziewamy farszem,zszywamy bawełnianą nicią lub spinamy wykałaczkami.Układamy w wysmarowanej olejem brytfannie i pieczemy ok.1,5 godz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak faszerowany mrożonymi warzywami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki drobiowe z brokułami Kurczak z ananasem i ryżem Filet z kurczaka zapiekany z morelami
Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi Panierowana pierś z kurczaka Kurczak  według Patrycji
Pałki miodowo-musztardowe Kurczak w sosie śmietanowo-kalarepkowym Pierś faszerowana szpinakiem w cieście francuskim
Kurczak po żydowsku Kurczak z Marengo Kurczak z kukurydzą

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane