monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Kurczak faszerowany pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kurczak faszerowany pęczakiem to idealne danie obiadowe ,proste w przygotowaniu i wystarczy by nakarmić ok. pięciu osób.

Kurczak faszerowany pęczakiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kurczak faszerowany pęczakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak faszerowany pęczakiem
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę dodajemy do niego resztę przypraw ,mieszamy i nacieramy kurczaka. Kaszę gotujemy 8 minut w osolonej wodzie ,studzimy i mieszamy z oliwą ,śliwkami i grzybami i doprawiamy solą, pieprzem ,rozmarynem ,pietruszką. Tak przygotowanym farszem napełniamy kurczaka ,otwór spinamy wykałaczkami .Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym ,podlewamy wodą i pieczemy w 180C przez 1-1,5 aż kurczak będzie cały rumiany.
Kurczak faszerowany pęczakiem
Porcja kurczaka z farszem z kaszy pęczak