Strona główna Kurczak faszerowany pieczarkami

Kurczak faszerowany pieczarkami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Maria Neubert - Przepis na: Kurczak faszerowany pieczarkami offline

Kuchcik
Przepisy: 4
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kurczak faszerowany pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Super danie, zawsze robi furrorę na stole.


trudność: średne
czas:

Kurczak faszerowany pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 1 kurczak (ok.2kg.)
  • 1kg pieczarek
  • 1kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 przyprawa do kurczaka
  • 2 jajka
  • 0/5 natki pietruszki zielonej
  • sól pieprz do smaku
  • oliwa

Kurczak faszerowany pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Z kurczaka wyciągamy wszystkie kości tak aby nie naruszyć skury za zewnątrz. Pieczarki pokroić i podsmażyc na oliwie, cebulkę podsmażyć na małej ilości oliwy i wszystko wymieszać z mięsem mielonym dodając jajka, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. Faszerować kurczaka farszem i zszyć ( ja zszywam zwykłą nitką i igłą) Posolić kurczaka i natrzeć przyprawą do kurczaka; położyć na blachę i wlać trochę oleju i wody, wstawić do piekarnika i piec 1,5 godz. w temp. 190* cały czas polewając go wodą z blachy podczas pieczenia aby nie pękł. Po upieczeniu ułożyć na pułmisku udekorować zieloną sałatą. SMACZNEGO


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak faszerowany pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Świąteczne
Migdałowe ciasteczka Filet faszerowany szpinakiem,suszonymi pomidorami Tort tęczowy (nie tylko dla dzieci)
Quiche z indykiem i burakami Tarta a'la makowiec Galaretka z kurczaka
Pieczony kurczak po polsku  Księżyce cynamonowe z migdałami  Żurek w chlebku
Krokiety z grzybami i papryką Roladki  z brzoskwinią w winno-porowym sosie Placek królewski

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane