Strona główna Kurczak faszerowany pieczarkami

Kurczak faszerowany pieczarkami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Maria Neubert

Kuchcik
Przepisy: 4
zdjęcia: 1 z 1
Kurczak faszerowany pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Super danie, zawsze robi furrorę na stole.


trudność: średnie
czas:

Kurczak faszerowany pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 1 kurczak (ok.2kg.)
  • 1kg pieczarek
  • 1kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 przyprawa do kurczaka
  • 2 jajka
  • 0/5 natki pietruszki zielonej
  • sól pieprz do smaku
  • oliwa

Kurczak faszerowany pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Z kurczaka wyciągamy wszystkie kości tak aby nie naruszyć skury za zewnątrz. Pieczarki pokroić i podsmażyc na oliwie, cebulkę podsmażyć na małej ilości oliwy i wszystko wymieszać z mięsem mielonym dodając jajka, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. Faszerować kurczaka farszem i zszyć ( ja zszywam zwykłą nitką i igłą) Posolić kurczaka i natrzeć przyprawą do kurczaka; położyć na blachę i wlać trochę oleju i wody, wstawić do piekarnika i piec 1,5 godz. w temp. 190* cały czas polewając go wodą z blachy podczas pieczenia aby nie pękł. Po upieczeniu ułożyć na pułmisku udekorować zieloną sałatą. SMACZNEGO


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak faszerowany pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Świąteczne
Tort zabajone z brzoskwiniami Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie Waniliowe ciasteczka z trzcinową nutą
Szwedzka sałatka śledziowa Śledzie z rodzynkami Jajka w laskowej skorupie
Drożdżowy koszyk wielkanocny Sernik królewski Jajeczka w rzodkiewkowym sosie
Sałatka z ryżem makaronowym i marynowaną pieczarką Tort straciatella z wiśniami Babka z dodatkiem chałwy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane