Strona główna Kurczak faszerowany pieczarkami

Kurczak faszerowany pieczarkami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Maria Neubert offline

Kuchcik
Przepisy: 4
zdjęcia: 1 z 1
Kurczak faszerowany pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Super danie, zawsze robi furrorę na stole.


trudność: średne
czas:

Kurczak faszerowany pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 1 kurczak (ok.2kg.)
  • 1kg pieczarek
  • 1kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 przyprawa do kurczaka
  • 2 jajka
  • 0/5 natki pietruszki zielonej
  • sól pieprz do smaku
  • oliwa

Kurczak faszerowany pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Z kurczaka wyciągamy wszystkie kości tak aby nie naruszyć skury za zewnątrz. Pieczarki pokroić i podsmażyc na oliwie, cebulkę podsmażyć na małej ilości oliwy i wszystko wymieszać z mięsem mielonym dodając jajka, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. Faszerować kurczaka farszem i zszyć ( ja zszywam zwykłą nitką i igłą) Posolić kurczaka i natrzeć przyprawą do kurczaka; położyć na blachę i wlać trochę oleju i wody, wstawić do piekarnika i piec 1,5 godz. w temp. 190* cały czas polewając go wodą z blachy podczas pieczenia aby nie pękł. Po upieczeniu ułożyć na pułmisku udekorować zieloną sałatą. SMACZNEGO


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak faszerowany pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Świąteczne
Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym Paluchy wiedźmy na Halloween Pasztet z żurawiną
Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Pierogi z farszem z kaczki Muffinki piernikowe z miodem i pomarańczą
Pierogi z kapustą i grzybami Kruche babeczki z masą czekoladowo-pomarańczową Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim
Pieczona szynka z rozmarynem Barszcz z pieczonych buraków z uszkami Pierogi z burakami i grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane