monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1253]

Kurczak fit z rzodkiewką i szparagiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 8

W mojej kuchni teraz będzie więcej lekkich i dietetycznych przepisów i oto jedno z wielu...jest lekkie i pyszne. Wyraziste w smaku i dekoracyjne, czyli takie jak lubię:)

Kurczak fit z rzodkiewką i szparagiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak fit z rzodkiewką i szparagiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak fit z rzodkiewką i szparagiem

ETAP 1:

Kurczak fit z rzodkiewką i szparagiem
Do miseczki wlać sok z cytryny, dodać olej i kurkumę. Dokładnie wymieszać na emulsję

Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Oprószyć solą. Do miseczki wlać sok z cytryny, dodać olej i kurkumę. Dokładnie wymieszać na emulsję.

ETAP 2:

Kurczak fit z rzodkiewką i szparagiem
Za pomocą pędzelka emulsję rozsmarować z każdej strony mięsa. Odłożyć na 30 minut do zamarynowania.

Za pomocą pędzelka emulsję rozsmarować z każdej strony mięsa. Odłożyć na 30 minut do zamarynowania.

ETAP 3:

W między czasie sprawione rzodkiewki pokroić w malutką kostkę.

ETAP 4:

Kurczak fit z rzodkiewką i szparagiem
Szparag obrać. Na płat mięsa rozłożyć pokrojone rzodkiewki i na jednym z krótszych końców ułożyć szparag i zrolować

Szparag obrać. Na płat mięsa rozłożyć pokrojone rzodkiewki i na jednym z krótszych końców ułożyć szparag i zrolować.

ETAP 5:

Kurczak fit z rzodkiewką i szparagiem
wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Piec około 20 minut.

Zabezpieczyć wykałaczkami. Ułożyć na blasze od piekarnika wyłożonej matą silikonową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Piec około 20 minut. W połowie pieczenia mięso obrócić. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, smacznego!