Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Kurczak gotowany w panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczne panierowane udka kurczaka

Kurczak gotowany w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak gotowany w panierce

 

Sposób przygotowania:

Kurczak gotowany w panierce
udka z kurczaka oddzielamy od siebie - osobno udka i nogi. Mięso zalewamy zimna wodą dodajemy jarzynkę oraz pieprz i gotujemy na wolnym ogniu 70-80 minut. Po ugotowaniu wyjmujemy i zostawiamy do wychłodzenia. Następnie mięso panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy po obu stronach na rumiany kolor i podajemy do obiadu.
Kurczak gotowany w panierce
mięso zalewamy zimną wodą i następnie gotujemy . .
Kurczak gotowany w panierce
ugotowane mieso należy opanierowac w jajku i bułce
Kurczak gotowany w panierce
Etap 3