klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Kurczak miodowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Idealnie nadaje się na uroczysty obiiad. Na stole prezentujee się po prostu wspaniale!!! A jak smakuje!!!! Robi na gościach mocne wrażenie!!

Kurczak miodowy

Składniki:

Kurczak miodowy

 

  • 1 świeży kurczak
  • 3 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 100 ml przegotowanej wody
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kurczak miodowy
- Kurczaka oczyścić, wypatroszyć. Posiekaną cebulę włożyć do środka kurczaka. Olej wymieszać z przyprawami, natrzeć nim kurczaka i umieścić go w naczyniu żaroodpornym. Piec go przez 1 i 1/2 godz. w temp. 200 st.C.
- Wodę wymieszać z miodem i posmarować kurczaka za pomocą pędzelka pod sam koniec pieczenia. Gotowego kurczaka wyjąć, ostudzić. Podawać razem z ziemniakami.