pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Kurczak na puszcze piwa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Kurczaka nacieramy (w środku i na zewnątrz) wyciśniętym czosnkiem

Kurczak na puszcze piwa

Składniki:

Kurczak na puszcze piwa

 

  • 1 kurczak, 1 puszka piwa, sól, pieprz ziołowy, papryka chilli, czosnek, majeranek.
  • Potrzebna będzie jeszcze tacka i folia aluminiowa.

Sposób przygotowania:

Kurczak na puszcze piwa
Kurczaka nacieramy (w środku i na zewnątrz) wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem, papryką, majerankiem i odstawiamy na jakąś godzinę. Otwieramy puszkę piwa i nadziewamy na nią kurczaka. Kurczaka stawiamy na tackę i owijamy folią aluminiową. Grillujemy na pewno 2 godziny (czas grillowania jest uzależniony od wielkości kurczaka i ilości żaru w grillu). Co jakiś czas kontrolujemy stopień przypieczenia. Kurczak jest soczysty i pachnący piwem.



więcej fotek potrawy :-)

http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=28#p28