Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kurczak nadziewany Gu rut xuongh (Wietnam)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Usunąć kości z kurczaka, tak, aby powstał płat mięsa, skropić winem i lekko posolić.

Kurczak nadziewany Gu rut xuongh (Wietnam)

Składniki:

Kurczak nadziewany Gu rut xuongh (Wietnam)

 

  • 1 kurczak

 

 

 

  • 5 dag makaronu (ryżowego lub sojowego - nitki)

 

  • duża cebula

 

  • kieliszek białego wina

 

 

 

 

  • szczypta glutaminianu sodu

Sposób przygotowania:

Kurczak nadziewany Gu rut xuongh (Wietnam)
Usunąć kości z kurczaka, tak, aby powstał płat mięsa, skropić winem i lekko posolić. Oczyszczone pieczarki obgotować i drobno posiekać, ugotować makaron, posiekać cebulę. Wymieszać razem mielone mięso, grzyby, cebulę i makaron, przyprawić solą, pieprzem i glutaminianem. Włożyć masę na płat mięsa i zeszyć. Skropić sokiem z cytryny. Ułożyć w brytfannie, wstawić do piekarnika i piec ok. 50 minut podlewając niewielką ilością wody.