Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Kurczak nadziewany jabłkami i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo efektowne danie, a zarazem nietrudne w przygotowaniu.

Kurczak nadziewany jabłkami i orzechami

Składniki:

Kurczak nadziewany jabłkami i orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak nadziewany jabłkami i orzechami
Umytego i osuszonego kurczaka posolić ze wszystkich stron i zostawić na 1-2 godziny. Jabłka ze skórką zetrzeć na tarce i wymieszać z posiekanymi orzechami, namoczonymi w wodzie płatkami owsianymi, żółtkiem z jajek i margaryną, na koniec dodać pianę z białek. Nafaszerować nadzieniem kurczaka i spiąć. Natrzeć dokładnie rozgniecionym czosnkiem, obłożyć folią aluminiową i piec na dużym ogniu 40 minut, w międzyczasie raz obrócić.