Strona główna Kurczak nadziewany pieczarkami

Kurczak nadziewany pieczarkami

Kurczak « poprzedni | następny »
motorek70

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 5
Kurczak nadziewany pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pieczony kurczak z pieczarkami


trudność: łatwe
czas:

Kurczak nadziewany pieczarkami - SKŁADNIKI:

Kurczak nadziewany pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Umytego i osuszonego kurczaka, polewamy olejem, oprószamy czosnkiem i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na 30 minut. W tym czasie obrane pieczarki kroimy w kostkę razem z cebulką. Dajemy do garnka z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami wody i dusimy na wolnym ogniu ok 15 minut. Doprawiamy do smaku. Wodę z pieczarek odlewamy. Przygotowanymi pieczarkami napełniamy kurczaka razem z masłem. Po bokach nacinamy skórkę i przeciągamy nóżki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni ok. 60 minut, polewając co jakiś czas wodą z pieczarek. Upieczonego kurczaka dzielimy w/ g uznania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak nadziewany pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Kurczak w sosie curry-marchwiowym Kolorowe naleśniki z pesto Polędwiczki drobiowe z grillowanym ananasem
Kurczak na zielono Kurczak w płatkach kukurydzianych Serduszka drobiowe w sosie koperkowym
Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej Gęsta zupa Rodzinna
Podudzia z kurcząt z orzechami Drobiowy gyros w pomidorach Pierś z ananasem w porach duszonych w winie

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane