Strona główna Kurczak nadziewany pieczarkami

Kurczak nadziewany pieczarkami

Kurczak « poprzedni | następny »
motorek70

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 5
Kurczak nadziewany pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pieczony kurczak z pieczarkami


trudność: łatwe
czas:

Kurczak nadziewany pieczarkami - SKŁADNIKI:

Kurczak nadziewany pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Umytego i osuszonego kurczaka, polewamy olejem, oprószamy czosnkiem i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na 30 minut. W tym czasie obrane pieczarki kroimy w kostkę razem z cebulką. Dajemy do garnka z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami wody i dusimy na wolnym ogniu ok 15 minut. Doprawiamy do smaku. Wodę z pieczarek odlewamy. Przygotowanymi pieczarkami napełniamy kurczaka razem z masłem. Po bokach nacinamy skórkę i przeciągamy nóżki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni ok. 60 minut, polewając co jakiś czas wodą z pieczarek. Upieczonego kurczaka dzielimy w/ g uznania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak nadziewany pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka Udka w pomidorach Pierś w cieście imbirowym
Kurczak duszony w winie Nadziewana pierś Piersi ze szpinakiem
Kurczak z zielonym curry po tajsku Udko z kurczaka nadziewane boczniakami Kokosowa potrawka z bambusem
Kurczak z makaronem ryżowym z patelni Kurczak w sosie tamaryndowym z makiem Filet z kurkami, szpinakiem i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane