jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Kurczak parmeński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Filety z piersi kurczaka zawinięte w szynkę parmeńską, duszone w sosie śmietanowym z dodatkiem suszonych pomidorków, podawane z makaronem:)

Kurczak parmeński

Składniki:

Kurczak parmeński

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak parmeński
Piersi z kurczaka, przekroić wzdłuż na pół, przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, a następnie podsmażyć na oliwie na lekko złoty kolor. Następnie podsmażone piersi owinąć 2 plastrami szynki, spiąć wykałaczką i podsmażać na oliwie, aż szynka lekko się zrumieni. Później zalać mięso śmietaną, dodać pokrojone w drobne kawałki pomidory, szczyptę soli, pieprzu i ziół do smaku i dusić do miękkości.