KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Kurczak po azjatycku na białej pierzynce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zaskocz tajskim daniem z kurczaka.

Kurczak po azjatycku na białej pierzynce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kurczak po azjatycku na białej pierzynce

 

  • 150 gram świeżego fileta z kurczaka,
  • papryczki czerwone, zielone,około 1/4 szt.
  • baki cebuli dymki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka świeżego startego imbiru,
  • garść makaronu sojowego,
  • sos ostrygowy, ja używam tajskiego,
  • łyżeczka cukru,
  • sól do smaku,
  • mała ostra papryczka,
  • mały pęczek kolendry,

Sposób przygotowania:

Kurczak po azjatycku na białej pierzynce
Do woka na rozgrzaną oliwę wrzucamy kolejno, posiekany czosnek, imbir, pokrojonego na cienkie plasterki kurczaka, wszystko doprawiamy, pierwsze, cukier, sos ostrygowy,papryczka ostra, sól, wszystko smażę kilka minut. Następnie dodaję trochę ugotowanego makaronu sojowego, pokrojoną paprykę, kolendrę, mieszam i wykładam na talerz przyozdobionym smażonym makaronem sojowym. SMACZNEGO.
Kurczak po azjatycku na białej pierzynce
Pierwsze smażymy wszystkie składniki na złoty kolor,