kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kurczak po burmańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kurczak po burmańsku.....

Kurczak po burmańsku

Składniki:

Kurczak po burmańsku

 

  • kurczak 1 szt
  • cebula 4-5 szt
  • cynamon 1 łyżka
  • miód 1 łyżeczka
  • curry 1 łyżeczka
  • majeranek 1/2 łyżeczki
  • sól
  • olej 5 łyżek

Sposób przygotowania:

Kurczak po burmańsku
Kurczaka podzielić na porcje, posolić i pozostawić na 10 minut. Na podgrzany tłuszcz wrzucić wszystkie przyprawy. Dodać pokrojoną w talarki cebulę, podsmażyć. Włożyć kawałki kurczaka. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec do miękkości mięsa w temp 180 C. ok.1 godziny.