Joanna84

Joanna84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 73]

Kurczak po indyjsku z ryżem i bazylia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiam produkty firmy Pataks, szybkie i puszne dania!

Kurczak po indyjsku z ryżem i bazylia

Składniki:

Kurczak po indyjsku z ryżem i bazylia

 

  • Dla jednej osoby:
  • 1 filet z kurczaka
  • 1 filiżanka ryżu ( 1 garść)
  • 2 łyżki sosu Vindaloo Paste firmy Pataks
  • liscie bazylii do przybrania
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Kurczak po indyjsku z ryżem i bazylia
Pierś pokroić na kawaleczki i posdmażyć, dodac sosu i pogotować chwilkę. Dodać odrobinkę wody. Tyż ugotować na supko, Bardzo prosta potrawa, aromatyczna i pełna smaków. Ułatwia życie i zachwyca niezapowiedzianych gości. Do podania przybrać listkami bazylii. Goraco polecam!