lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Kurczak po królewsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kurczaka z mango można podać z sałatką ryżową lub ułożyć na zielonej sałacie

Kurczak po królewsku

Składniki:

Kurczak po królewsku

 

  • 1 mango
  • 50g rodzynek
  • 1kg filetów z kurczaka
  • 150 ml majonezu
  • 1,5 łyżeczki łagodnego curry
  • 1 łyżka dżemu brzoskwiniowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryna
  • sól, pieprz
  • 100 g prażonych orzechów nerkowca

Sposób przygotowania:

Kurczak po królewsku
Filety ugotować, pokroić na paski o szerokości 1cm. Owoc mango obrać ze skórki, miąższ odkroić od pestki a następnie pokroić w słupki. Rodzynki, kawałki kurczaka i połowę słupków mango włożyć do dużej miski. Curry, dżem i sok z cytryny połączyć z majonezem i przyprawić. Przełożyć do miski, przybrać pozostałymi słupkami mango oraz orzechami nerkowca.