Incom

Incom

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Kurczak po meksykańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kurczak po meksykańsku na ostrro ;)

Kurczak po meksykańsku

Składniki:

Kurczak po meksykańsku

 

  • filet z kurczaka 2 szt.
  • fasola czerwona (mała puszka)
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • papryka czerwona 1 szt.
  • sól, pieprz
  • papryka (ostra)
  • tabasco ( kilka kropli)
  • cebula 1 szt.
  • przecier pomidorowy (mały słoiczek)

Sposób przygotowania:

Kurczak po meksykańsku
Piersi z kurczaka pokroić w mniejsze kawałki. Podsmażyć razem z cebulą pokrojoną w kostkę, dodać fasolę, kukurydzę i paprykę.Zrobić sos:Koncentrat rozrobić z wodą( pół szkl.) dodac sól i pieprz , zagotować, rozrobić (pół szkl. wody i 2 łyżki mąki) wlać do sosu, dobrze wymieszać i zagotować. Dodać przyprawy Sos dolać do kurczaka i dobrze wymieszać. Smacznego ! ;)