Strona główna Kurczak po wietnamsku na ostro :)

Kurczak po wietnamsku na ostro :)

dilasips offline

Kuchcik
Przepisy: 1
Kurczak po wietnamsku na ostro :)
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na pół godziny(najlepiej na cała noc). Smażymy na patelni i gotowe :)


trudność: łatwe
czas:

Kurczak po wietnamsku na ostro :) - SKŁADNIKI:

  • filet z kurczaka,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 średnie cebule,
  • łyżka curry,
  • pół łyżeczki imbiru
  • 30 ml sosu sojowego,
  • trochę oliwy z oliwek,
  • szczypta soli i pieprzu,

Kurczak po wietnamsku na ostro :) - PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka kroimy w grubszą kostkę, mieszamy z przyprawami i posiekanym czosnkiem oraz cebulą.Dodajemy sos sojowy i oliwę z oliwek.Mieszamy dokładnie i całość zakrywamy folia ,wkładamy do lodówki minimum 30 minut (najlepiej na całą noc).Następnie na patelnie wrzucamy nasze składniki i smażymy pod przykryciem około 15-20 minut .Jeżeli chcemy uzyskać słodszy efekt proponuje dodać łyżkę miodu zmieszanego z octem winnym . Podajemy z ryżem, surówką lub frytkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak po wietnamsku na ostro :)  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym
Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro
Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka Roladki drobiowe z serem i szpinakiem
Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem Pałki w sosie z opieniek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane