VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kurczak słodko-ostry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Jeden z moich ulubionych smaków- połączenie ostrości z nutą słodyczy. Polecam na szybki obiad gdy mamy mało czasu na jego przygotowanie.

Kurczak słodko-ostry Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak słodko-ostry

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak słodko-ostry
Cebulę kroimy w piórka. Papryki kroimy w kosteczkę. Pieczarki w plasterki. Filet z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę oraz przyprawiamy przyprawą do mięsa. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i pieczarki, podsmażamy. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy papryki i kurczaka. Gdy jest podsmażony dokładamy pieczarki z cebulą. Dolewamy wodę, sok z ananasa i przyprawiamy koncentratem pomidorowym, czerwona papryką, curry, kardamonem, imbirem, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości.
Kurczak słodko-ostry
Etap 1 Cebule kroimy w piórka, wrzucamy na rozgrzaną patelnię
Kurczak słodko-ostry
Etap 2 Pierczarki kroimy w plasterki i podsmażamy z cebulą
Kurczak słodko-ostry
Etap 3 Kurczaka kroimy, przyprawiamy i podsmażamy z paprykami
Kurczak słodko-ostry
Etap 4 Przyprawiamy i dusimy do miękkości