evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Kurczak Tandoori z Chili

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne,ostre pałki z kurczaka mmm palce lizać ;)

Kurczak Tandoori z Chili Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak Tandoori z Chili

 

  • 6 pałek z kurczaka
  • 210g sos Tandoori Curry
  • 1 papryczka chili
  • sól morska wg. uznania

Sposób przygotowania:

Kurczak Tandoori z Chili
Pałki z kurczaka myjemy i osuszamy a następnie przekładamy do misy. Dodajemy sos tandoori oraz troszkę solimy (to już wg.gustu) Dodajemy również papryczkę chili pokrojoną w krążki wraz z ziarnami.Całość Mieszamy za pomocą dłoni i chłodzimy w lodówce ok.2h.Po tym czasie całość przekładamy do naczynia żaroodpornego.Nakrywamy pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy w 180*C (środkowa półka -grzanie góra-dół) 1 godzinę. Po wyjęciu z piekarnika wykładamy na talerze i podajemy z czym kto lubi.Smacznego :)
Kurczak Tandoori z Chili
Pałki z kurczaka myjemy i osuszamy a następnie przekładamy do misy. Dodajemy sos tandoori oraz troszkę solimy (to już wg.gustu) Dodajemy również papryczkę chili pokrojoną w krążki wraz z ziarnami.Całość Mieszamy za pomocą dłoni i chłodzimy w lodówce ok.2h.
Kurczak Tandoori z Chili
Po tym czasie całość przekładamy do naczynia żaroodpornego.Nakrywamy pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy w 180*C (środkowa półka -grzanie góra-dół) 1 godzinę.
Kurczak Tandoori z Chili
Po wyjęciu z piekarnika wykładamy na talerze i podajemy z czym kto lubi.Smacznego :)