iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kurczak teriyaki w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Fajny delikatny kurczaczek a dokładniej kawałki piersi z kurczaka zamarynowane w sosie teriyaki. Do tego śmietana, podajemy z ryżem , makaronem lub ziemniakami.

Kurczak teriyaki w śmietanie

Składniki:

Kurczak teriyaki w śmietanie

 

  • 2 piersi z kurczaka

 

 

  • sos teriyaki

 

 

  • 1 łyżka oleju

 

 

  • 1 marchewka

Sposób przygotowania:

Kurczak teriyaki w śmietanie
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę . Dajemy do miski. Dodajemy ok 3 łyżki sosu teriyaki, posiekany ząbek czosnku i olej. Mieszamy , nakrywamy folia spożywcza i odstawiamy do lodówki.

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce grube oczka. Na maśle podsmażamy marchewkę.

Dodajemy kurczaka. Mieszamy i smażymy. Zalewamy śmietaną , gotujemy aż sos zgęstnieje.

Podajemy.