SUPERPRZEPIS

Kurczak w cieście naleśnikowym

         
ocena: 4/5 głosów: 7
Kurczak w cieście naleśnikowym Więcej zdjęć (4)

Tak przygotowane kąski z kurczaka smakują świetnie na ciepło i na zimno. Można je zabrać do szkoły lub pracy lub zajadać się nimi przed tv

Składniki:

Kurczak w cieście naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w cieście naleśnikowym
Piersi z kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mięso oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką, mieszamy. Odstawiamy je, a w tym czasie przygotowujemy ciasto. Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, mąkę i zioła prowansalskie i miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. W garnku rozgrzewamy olej. Kawałki kurczaka zanurzamy w cieście i wrzucamy ostrożnie na gorący olej. Smażymy je na wolnym ogniu na złoto z obu stron. Wykładamy na papierowe ręczniki i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem np. majonezowo-ketchupowym (mieszamy majonez i ketchup w proporcji 1:1). Życzę smacznego :)
Kurczak w cieście naleśnikowym
Mięso oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką, mieszamy.
Kurczak w cieście naleśnikowym
Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, mąkę i zioła prowansalskie
Kurczak w cieście naleśnikowym
Kawałki kurczaka zanurzamy w cieście i wrzucamy ostrożnie na gorący olej.