Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

kurczak w ciescie naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczny kurczak w orygnialnej panierce

kurczak w ciescie naleśnikowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

kurczak w ciescie naleśnikowym

 

 

Sposób przygotowania:

kurczak w ciescie naleśnikowym
kurczak musi być wczesniej poporcjowany i ugotwany - najlepiej taki z rosołu. Mąke mieszamy z jajkami i mlekiem, dodajemy sól, troche pieprzu, szczypte czosnku i szczypte papryczki, ciastop dokladnie meiszamy, jesli bedzie zbyt rzadkie mozna dodac jesze 1-2 łyzki mąki, ostudzone mieso dokladnie moczymy w ciescie i ukladamy na patelni z rozgrzanym olejem, mieso jest już ugotowane dlatego smazymy krótko - aby panierka złapała kolor, a mieso było cieple.
kurczak w ciescie naleśnikowym
kurczak podczas smażenia
kurczak w ciescie naleśnikowym
kurczak musi byc wczesniej ugotowany