ooleskaa

ooleskaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Kurczak w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne danie idealne na kolację.

Kurczak w galarecie

Składniki:

Kurczak w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w galarecie
Kurczaka umyć i włożyć do garnka, dodać obraną włoszczyznę i ok. 1 łyżeczki vegety. Gotować do miękkości mięsa. Żelatynę namoczyć. ugotowanego kurczaka wyjąc i pokroić kostkę, poukładać w miseczki. Dodać pokrojoną marchewkę i groszek. Wywar doprawiamy do smaku i rozpuszczamy w nim żelatynę. Zalewamy wywarem mięso z warzywami. Miseczki wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Podajemy z cytryną lub majonezem.