p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Kurczak w kolorowych warzywach wg Piotra

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kurczak w kolorowych warzywach

Kurczak w kolorowych warzywach wg Piotra Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak w kolorowych warzywach wg Piotra

 

  • 4 kawałki podudzi bez pałek
  • 750 g warzywa na patelnię
  • przyprawa delikat z koperkiem i pietruszką
  • kolorowy pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

Kurczak w kolorowych warzywach wg Piotra
Do przygotowania wykorzystany został gotowany kurczak z rosołu. Wyjąć mięso z rosołu, ściągną skórę, usunąć kości i pokroić drobniej. Rozgrzać na głębokiej patelni oliwę, wsypać mieszankę warzyw, posypać przyprawą delikat z koperkiem i pietruszką, przykryć pokrywką i zostawić na małym ogniu na 5 minut. Po tym czasie wymieszać, dodać kawałki kurczaka, doprawić całość pieprzem kolorowym, wymieszać i rozłożyć na talerze. Prosto, szybko i smacznie! Można doprawić jakimiś innymi przyprawami wg swoich upodobań.
Kurczak w kolorowych warzywach wg Piotra
Wyjąć mięso z rosołu, ściągną skórę, usunąć kości i pokroić drobniej
Kurczak w kolorowych warzywach wg Piotra
dodać kawałki kurczaka, doprawić całość pieprzem kolorowym