little_black22

little_black22

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Kurczak w krakersach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne inne kotleciki dla wymagających

Kurczak w krakersach.

Składniki:

Kurczak w krakersach.

 

  • pierś z kurczaka
  • 1 maślanka
  • 1 opakowanie krakersów
  • sól
  • łyżka masła
  • ziemniaki lub frytki

Sposób przygotowania:

Kurczak w krakersach.
Pierś z kurczaka kroimy w plasterki o grubości około 1 cm. Krakersy drobno kruszymy w miseczce. Plasterki mięsa moczymy w maślance z solą na około 8 godzin (można to przygotować dzień przed). Nie odsączając z maślanki, każdy plasterek obtaczamy w pokruszonych krakersach. Układamy kawałeczki na blaszce i pieczemy w piekarniku w temperaturze 220 stopni przez około 30 minut. Podajemy z frytkami lub ugotowanymi ziemniakami, lekko podsmażonymi na maśle ;-)