mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kurczak w krakersach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięsko jest w środku niezwykle delikatne, mięciutkie i soczyste, a to dzięki jogurtowej marynacie.

 Kurczak w krakersach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak w krakersach

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w krakersach
Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, włożyć do miseczki i zalać jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Zostawić na 1 godzinę lub dłużej (najlepiej na całą noc w lodówce).Krakersy pokruszyć. Wyjmować kawałki mięska z jogurtu i obtaczać w krakersach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 25 minut bądź na patelni z niewielką ilością oleju.
 Kurczak w krakersach
Etap 1
 Kurczak w krakersach
Etap 2
 Kurczak w krakersach
Etap 3
 Kurczak w krakersach
Etap 4