paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

kurczak w maladźe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

podawać z ziemniakami i surówką

kurczak w maladźe

Składniki:

kurczak w maladźe

 

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 150 ml wina malaga
  • 4 suszone morele
  • 1 banan
  • garść rodzynek
  • mąka przyprawa typu vegeta
  • oliwa
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

kurczak w maladźe
Piersi myjemy i oddzielamy od siebie(4 pojedyncze), odsączamy z nadmiaru wody. Każdą pierś lekko rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy vegetą. Banana obieramy ze skóry i przecinamy wzdłóż na 4. Brzoskwinie płuczemy. Na każdej piersi układamy kawałek banana i jedną brzoskwinię. Mięso zwijamy aby powstała roladka i spinamy wykałaczką. Na rozgrzanej oliwie obsmażamy każdą roladkę wcześniej obtoczoną w mące. Gdy mięso będzie lekko podsmażone zalewamy je winem. Dodajemy rodzynki i w takiej postaci dusimy na małym ogniu ok 30 min.