Hanuta

Hanuta

Kucharz
[Przepisów: 20]

Kurczak w miodowo-paprykowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kurczak w miodowo - paprykowej panierce

Kurczak w miodowo-paprykowej panierce

Składniki:

Kurczak w miodowo-paprykowej panierce

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 średnie cebule
  • 2 paczki ryżu
  • paczka groszku mrozonego
  • 2 papryczki chilli
  • 2 łyżeczki curry
  • 50ml soku pomarańczowego
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 4 łyżki mąki
  • olej

Sposób przygotowania:

Kurczak w miodowo-paprykowej panierce
Ryż ugotować z 1 łyżeczką curry. Groszek rozmrozić. Na patelni podsmażyć cebule z groszkiem, dodać ryż-wymieszać. Przygotować marynatę. Do torebki foliowej wrzucić posiekaną papryczkę chilli, ketchup, miód, curry sok pomarańczowy, sos sojowy.Wszystkie składniki wymieszać. Wrzucić kurczaka pokrojonego w kostkę. Podsmażyć na patelni i dodać do ryżu . SMACZNEGO