Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kurczak w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Klasyczne danie z kurczaka

Kurczak w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak w panierce

 

  • 1 szt kurczak,
  • 2 szt marchewka,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1 szt cebula,
  • 5 szt pieprz ziarnisty,
  • 2 szt jajka,
  • 1/2 szklanki mąka,
  • 1 szklanka bułka tarta,
  • do smaku Sól,
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w panierce
Kurczaka umyć, pokroić na porcje, włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować. W trakcie gotowania dodać obraną marchew, pietruszkę, cebulę i pieprz. Ugotować do miękkości. Kurczaka wyjąć z wywaru, zdjąć skórę, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu
Kurczak w panierce
Etap 1
Kurczak w panierce
Etap 2