polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Kurczak w panierce orzechowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kurczak w panierce orzechowej

Kurczak w panierce orzechowej

Składniki:

Kurczak w panierce orzechowej

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w panierce orzechowej
Kurczaka podzielić na części, skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą warzywną. Owiną folią i pozostawić na 2 godziny. Mąkę wymieszać z przyprawami. Osobno roztrzepać jajka z mlekiem i szczyptą soli. Kurczaka panierować w mące, jajkach i orzechach. Przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Piec w temp. 200 st. C przez 60 minut, co jakiś czas skrapiać wytwarzającym się sosem.