smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Kurczak w sosie grzybowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczna propozycja obiadowa. Idealna dla miłośników drobiu i grzybów. Bardzo szybka w wykonaniu.

Kurczak w sosie grzybowym

Składniki:

Kurczak w sosie grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w sosie grzybowym
1. Pierś z kurczaka posypać z obu stron solą i pieprzem.

2. Na patelni roztopić masło i usmażyć pierś z obu stron na rumiany kolor , a następnie przełożyć na ogrzany talerz i przykryć folią aluminiową.

3. Szalotkę pokroić drobno i na tym samym maśle (jeśli nie przypaliło się nam) smażyć chwilę bez rumienienia.

4. Dodać czosnek drobno pokrojony i pieczarki pokrojone w plasterki. Wszystko smażyć do odparowania wody, a następnie zalać śmietaną i smażyć aż otrzymamy gęsty sos. Doprawić solą , pieprzem oraz dodać posiekany koperek. 5. Pierś pokroić na plastry i polać sosem.