Strona główna Kurczak w sosie pieczarkowym

Kurczak w sosie pieczarkowym

Kurczak « poprzedni | następny »
Gosia - Przepis na: Kurczak w sosie pieczarkowym offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 12
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kurczak w sosie pieczarkowym
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Polecam gorąco....szybkie i tanie danie;)


trudność: łatwe
czas:

Kurczak w sosie pieczarkowym - SKŁADNIKI:

  • 10 dag świeżych pieczarek
  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cebule dymki
  • sól i pieprz
  • olej
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki zimnego rosołu z kury

Kurczak w sosie pieczarkowym - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Dymkę pokroić ze szczypiorem w cienkie prążki. Czosnek posiekać. Filety obczynić i posypać solą i pieprzem. Na patelni usmażyć filety. Na pozostałym tłuszczu smażyć na średnim ogniu przez przez 3min pieczarki z dymką, czosnkiem, tymiankiem i papryką, ciągle mieszając. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 4 łyżkach rosołu. Resztę rosołu wlać na patelnie z grzybami i zagotować. Całość zaprawić mąką ziemniaczaną i zagotować. Można przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem i zieloną fasolką szparagową lub groszkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak w sosie pieczarkowym (strona 1 z 1)  
elutka

elutka
offline

2008-12-31 16:35
wygląda super mysle ze smakuje
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki z kurczaka z bazylią Zapiekana kasza gryczana Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Ziemniaki zapiekane z kurczakiem Placuszki z kurczaka z sezamem Domowa wędlina z suszonymi pomidorami
Potrawka w tajskim sosie Udka pieczone z pieczarkami, cebulą i serem Kurczak w sezamie na ostro
Kotlet ala de volaille –z jabłkiem i orzeszkami Drobiowe pulpeciki w sosie pieczarkowym Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane