Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kurczak w winogronach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kurczak w winogronach na obiad

Kurczak w winogronach

Składniki:

Kurczak w winogronach

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w winogronach
Kurczaka umyć, osączyć.
Natrzeć mięso solą wewnątrz i na zewnątrz, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie kurczaka podzielić na kawałki.
Masło roztopić w rondlu, włożyć kawałki kurczaka, dusić na wolnym ogniu.
Następnie dodać do kurczaka wino, przykryć i dusić do miękkości mięsa.
Na samym końcu dodać sparzone i obrane ze skórki winogrona, dusić jeszcze chwilkę.
Podawać kurczaka z ryżem