Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Kurczak w ziołach prowansalskich z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kurczak pieczony w ziołach prowansalskich z warzywami to pyszne i łatwe danie obiadowe dla całej rodziny.

Kurczak w ziołach prowansalskich z warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kurczak w ziołach prowansalskich z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w ziołach prowansalskich z warzywami
Kurczaka myjemy, nacieramy ziołami prowansalskimi i wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Oprószamy solą i pieprzem. Marchewkę i ziemniaki obieramy, następnie kroimy w dość grube kawałki. Główki czosnku przekrawamy na pół. Warzywa układamy na udkach, oprószamy solą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy pod przykryciem około 1 i 1/2 godziny.
Kurczak w ziołach prowansalskich z warzywami
Etap 1 Kurczaka i warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym.