aggnieszkaa

aggnieszkaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Kurczak w złocistej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny kurczaczek w złocistej, chrupiącej panierce

Kurczak w złocistej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak w złocistej panierce

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w złocistej panierce
Piersi pokroić na kotlety (na pół). Wbić jajko do głębokiego talerza, dodać vegety i dobrze roztrzepać aż do pojawienia się "pęcherzyków". Dodać mąkę, wymieszać, dodać mleko i przyprawy i wszystko razem wymieszać. Na duży płaski talerz nasypać bułki tartej. Kotlety panierować w jajku, a następnie w bułce tartej, po czym smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, ale na małym ogniu na złoty kolor.
Kurczak w złocistej panierce
Opłukać mięso oraz pozbawić ewentuzlnych kości i tłuszczu
Kurczak w złocistej panierce
Jajko należy dobrze roztrzepać aż do pojawienia się "pęcherzyków"
Kurczak w złocistej panierce
Kotlety panierować w jajku, a następnie w bułce tartej