Kurczak wg Gesler

Kurczak « poprzedni | następny »
bernika

Srebrny Ekspert
Przepisy: 817
zdjęcia: 1 z 1
Kurczak wg Gesler
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 7

Kurczak wg Gesler na butelce


trudność: średnie
czas:

Kurczak wg Gesler - SKŁADNIKI:

Kurczak wg Gesler - PRZYGOTOWANIE:

potrzebny jest kurczak cały, Kurczaka w całosci przyprawiamy, wsadzamy kuprem kurczaka na otwór, niech szyjka z butelki wystaje ponad kurczaka a piwo powinno się wylewac w trakcie pieczenia na niego. cienkim nozem delikatnie nakłuwamy kurczakowi skore na całej powerzchni tak zeby parujacy płyn mogł sie wydobywac na zewnatrz przez skóre kurczaka. Obkladamy ziemnaikami, polewamy oliwa i posypujemy przyprawami. Całosć wstawiamy do goracego piekarnika na 180C na jakas godzine. w trakcie pieczenia mozna nakłuwac skore jesli ta stanie sie sucha. Po upieczeniu ostroznie zdjac z butelki pocwiartkowac i gotowe;)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak wg Gesler (strona 1 z 1)  
dusia30

dusia30

2010-07-01 07:26
Pychotka:)5
Skomentuj
Oceń:
0
czarna-mamba

czarna-mamba

2010-07-01 18:01
jeszcze tak nie robilam a słyszałam ze pyszny.5!
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka

2010-07-01 18:42
Apetycznie sie zaprezentowal, Pan Kurczak Pieczony :P
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Kurczak w sosie curry-marchwiowym Kolorowe naleśniki z pesto Polędwiczki drobiowe z grillowanym ananasem
Kurczak na zielono Kurczak w płatkach kukurydzianych Serduszka drobiowe w sosie koperkowym
Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej Gęsta zupa Rodzinna
Podudzia z kurcząt z orzechami Drobiowy gyros w pomidorach Pierś z ananasem w porach duszonych w winie

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane