Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Kurczak z ananasem z patelni grillowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierś z kurczaka ze słodkim ananasem i odrobiną gałki muszkatołowej

Kurczak z ananasem z patelni grillowej

Składniki:

Kurczak z ananasem z patelni grillowej

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z ananasem z patelni grillowej
Mięso kroimy na kotlety, które należy nieco rozbić za pomocą tłuczka do mięsa. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem czarnym i ziołowym i świeżo startą gałką muszkatołową. Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy olejem i smażymy kurczaka po parę chwil z każdej strony, aż ładnie się zarumieni. Zdejmujemy z patelni i kładziemy odsączone plastry ananasa. Również smażymy, żeby zarumieniły się z obu stron. Jak już się usmażą, na patelnię wlewamy 1/3 szklanki słodkiej zalewy z ananasów i dokładamy pierś. Całość smażymy dosłownie chwilkę i podajemy gorące.