Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Kurczak z bakaliami

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wspaniale smakuje podawany z ryżem

Kurczak z bakaliami

Składniki:

Kurczak z bakaliami

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z bakaliami
Bakalie wymieszać z pokrojoną w kosteczkę cebulą i (obranym) również pokrojonym w kostkę jabłkiem.Przygotowanym farszem nadziać umytego,osuszonego kurczaka.Spiąć wykałaczkami,aby farsz podczas pieczenia nie wypadał.Mięso natrzeć solą i pieprzem i pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godz.Po tym czasie przełożyć do brytfanny,lekko skropić olejem,podlać niewielką ilością wody i piec w piekarniku (pod przykryciem) około półtorej godziny w temp.180*C.Przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę i przyrumienić skórkę.Najlepiej smakuje z ryżem.