Strona główna Kurczak z czosnkiem i cytryną

Kurczak z czosnkiem i cytryną

Koper - Przepis na: Kurczak z czosnkiem i cytryną offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 597
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Kurczak z czosnkiem i cytryną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Odrobina lata w środku zimy, pyszny kurczak ze słoneczną cytryną i zielonymi ziołami


trudność: łatwe
czas:

Kurczak z czosnkiem i cytryną - SKŁADNIKI:

Kurczak z czosnkiem i cytryną - PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka obieramy ze skóry i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Czosnek dzielimy na ząbki i nieobrane dokładamy do udek. Dodajemy też bardzo dokładnie wyszorowaną cytrynę pokrojoną na ćwiartki. Dodajemy oliwę z suszonym tymiankiem i wszystko dokładnie mieszamy. Wlewamy białe wino i posypujemy pieprzem i solą ziołową do smaku. Na wierzchu kładziemy gałązkę rozmarynu. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Pieczemy przez 2 godziny. Po tym czasie odkrywamy, zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze pół godziny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak z czosnkiem i cytryną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki drobiowe z brokułem Udka w czerwonym curry z morelami Placuszki z mięsem i boczniakami
Zupa krem Eli z kalarepy Kurczak z pomidorami suszonymi  cherry Zupa Eli z kalarepy z grysikiem
Mięso z kurczaka w pikantnej panierce Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym Udko faszerowane grzybami i jabłkiem
Kurczak pieczony z węgierkami Kurczak pieczony w jabłkach Kurczak po włosku

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane