Strona główna Kurczak z czosnkiem i cytryną

Kurczak z czosnkiem i cytryną

Koper

Srebrny Ekspert
Przepisy: 623
zdjęcia: 1 z 3
Kurczak z czosnkiem i cytryną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Odrobina lata w środku zimy, pyszny kurczak ze słoneczną cytryną i zielonymi ziołami


trudność: łatwe
czas:

Kurczak z czosnkiem i cytryną - SKŁADNIKI:

Kurczak z czosnkiem i cytryną - PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka obieramy ze skóry i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Czosnek dzielimy na ząbki i nieobrane dokładamy do udek. Dodajemy też bardzo dokładnie wyszorowaną cytrynę pokrojoną na ćwiartki. Dodajemy oliwę z suszonym tymiankiem i wszystko dokładnie mieszamy. Wlewamy białe wino i posypujemy pieprzem i solą ziołową do smaku. Na wierzchu kładziemy gałązkę rozmarynu. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Pieczemy przez 2 godziny. Po tym czasie odkrywamy, zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze pół godziny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak z czosnkiem i cytryną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Kurczak w płatkach kukurydzianych Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki
Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej Gęsta zupa Rodzinna Podudzia z kurcząt z orzechami
Drobiowy gyros w pomidorach Pierś z ananasem w porach duszonych w winie Naleśniki z mięsem z rosołu
Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta  Pizza z bakłażanem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane