kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Kurczak z mango z ziołowym kuskusem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kurczaka natrzyj Kamis Fit up!™ Do potraw mięsnych i pokrój w grubą kostkę. Mango wypestkuj...

Kurczak z mango z ziołowym kuskusem

Składniki:

Kurczak z mango z ziołowym kuskusem

 

  • Ilość porcji: 4
  • Pierś kurczaka - 500 g
  • Mango - 2 szt.
  • Galeo Kostka bulion warzywny - 1 szt.
  • Kus-kus - 250 g
  • Oliwa z oliwek - 60 ml (4 łyżki stołowe)
  • Kamis Fit up!™ Do potraw mięsnych - 1 op.
  • Floki (patyczki) do szaszłyków - 8 szt.
  • Kamis Fit up!™ Do zup i duszonych warzyw - 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z mango z ziołowym kuskusem

Kurczaka natrzyj Kamis Fit up!™ Do potraw mięsnych i pokrój w grubą kostkę.

Mango wypestkuj również pokrój w grubą kostkę.

Na floki nadziewaj na przemian kurczaka i mango. Upiecz na grillu.

Przygotuj 0,5 litra bulionu z kostki i zalej nim kaszę kuskus, poczekaj aż płyn zostanie wchłonięty od czasu do czasu mieszaj.

Kamis Fit up!™ Do zup i duszonych warzyw wymieszaj z oliwą dodaj do kaszki kuskus. Dokładnie wymieszaj. Przełóż do głębokich miseczek. Na wierzchu ułóż szaszłyki z kurczaka i mango.

Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS