Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Pyszny, lekki filet z kurczaka zamarynowany w marynacie czosnkowo-paprykowej jest świetnym pomysłem na dietetyczny obiad.

Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowe

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowe
Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki, każdy natrzeć oliwą. Oprószyć przyprawami.

Przyprawy dokładnie wklepać w mięso. Kurczaka odłożyć do lodówki na co najmniej 3 godziny.

Po tym czasie mięso przełożyć do parowaru i gotować przez 35 minut.

Podawać z ziemniaczkami również ugotowanymi w parowarze i surówką. 


Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowe
Umyte i osuszone mięso pokroić na mniejsze kawałki.
Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowe
Mięso natrzeć oliwą i wklepać w nie wszystkie przyprawy.
Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowe
Zamarynowane mięso ułożyć w parowarze i ugotować.

Tagi:

kurczak dietą