gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kurczak z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Podudzie z kurczaka z pieczarkami podaję jako danie główne z ziemniakami i surówką na obiad. Polecam.

Kurczak z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z pieczarkami
Podudzie z kurczaka przyprawiamy solą, pierzem oraz przyprawą do kurczak i układamy w głębszej patelni (na dno wlewamy pół szklanki wody i wkładamy margarynę). Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, po czym układamy je na mięsie. Całość dusimy pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie. Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do mięsa i pieczarek. Sos doprowadzamy do wrzenia. Mięso z sosem i pieczarkami wykładamy na półmisek.
Kurczak z pieczarkami
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, po czym układamy je na mięsie.
Kurczak z pieczarkami
Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do mięsa i pieczarek.