MałgosiaM

MałgosiaM

Kucharz
[Przepisów: 7]

Kurczak z piwem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny soczysty kurczak :)

Kurczak z piwem

Składniki:

Kurczak z piwem

 

  • kurczak;
  • przyprawy:sól,liść laurowy,słodka i ostra papryka, Delikat czerwony do mięs,curry;
  • piwo butelkowe;

Sposób przygotowania:

Kurczak z piwem
Kurczaka umyć i wyczyścić od niedoskonałości typu piórka :) posypać i nasmarować go przyprawami (ja to zawsze robię z dodatkiem oliwy,mieszkam wszystkie przyprawy z oliwą i wtedy obtaczam kurczaka),odlać pół piwa do szklanki a na butelkę nadziać kurczaka tak,aby szyjka butelki wystawała obok szyi kurczaka.Całość piec w piekarniku w 190 stopniach 60 min,lub z termoobiegiem 200 stopni i 70-85 min.Resztą piwa można kurczaka podlewać podczas pieczenia.Wedle uznania,polewany lub nie i tak jest smaczny.  Życzę smacznego :)