Strona główna Kurczak z rożna z piekarnika

Kurczak z rożna z piekarnika

Kurczak « poprzedni | następny »
szpileczka offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1136
zdjęcia: 1 z 5
Kurczak z rożna z piekarnika
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Soczysty kurczak z domowego piekarnika


trudność: łatwe
czas:

Kurczak z rożna z piekarnika - SKŁADNIKI:

  • 1 kurczak ok 1,5 kg(u mnie bez skrzydełek bo poszły na zupę)
  • sól
  • majeranek
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • łyżka oliwy
  • 3 ząbki czosnku

Kurczak z rożna z piekarnika - PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka myjemy i osuszamy. W miseczce przygotowujemy marynatę z oliwy i papryki. Kurczaka nacieramy solą zewnątrz i wewnątrz i obsypujemy majerankiem. Nacinam skórę przekładając przez nie udka. Kurczaka wkładamy do miski z marynatą i smarujemy go nią dokładnie. Czosnek kroimy na małe kawałeczki i wtykamy je w kurczaka. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki min na 2 godziny, można na całą noc. Kurczaka umieszczamy na pręcie rożna i wstawiamy do piekarnika. Ja piekłam 70 minut w 180 stopniach.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak z rożna z piekarnika  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z kurczakiem curry Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią
Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane