Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kurczak z ryżem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kurczak z ryżem i warzywami

Kurczak z ryżem i warzywami

Składniki:

Kurczak z ryżem i warzywami

 

  • 40 dag piersi z kurczaka, pokrojonej w wąskie paski
  • 30 dag ryżu długoziarnistego
  • 15 dag marchewek
  • 5 dag selera
  • 20 dag pomidorów
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • przyprawa do kuchni azjatyckiej – Wok
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z ryżem i warzywami
 

Kurczaka smażymy na oliwie z czosnkiem, przyprawą Wok i kurkumą. Na oddzielnej patelni smażymy marchew i seler pokrojone w wąskie słupki i ryż przez 4 minuty, wrzucamy pomidory, wlewamy bulion i gotujemy około 15 minut. Dodajemy mięso, przyprawę Wok i dusimy jeszcze 3 minuty. Przyprawiamy solą i pieprzem.