Strona główna Kurczak z suszonymi sliwkami

Kurczak z suszonymi sliwkami

Kurczak « poprzedni | następny »
lara1908 - Przepis na: Kurczak z suszonymi sliwkami offline

Szef Kuchni
Przepisy: 27
Kurczak z suszonymi sliwkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Kurczaka umyć , podzielić na części...


trudność: łatwe
czas:

Kurczak z suszonymi sliwkami - SKŁADNIKI:

  • 1 kurczak
  • 250g suszonych śliwek bez pestek
  • 1/2 szk miodu pitnego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 i 1/2 szk bulionu warzywnego
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier

Kurczak z suszonymi sliwkami - PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka umyć podzielić na części,natrzeć solą,bazylią,oprószyć mąką,obsmażyć na oleju. Przełożyć do rondla,dodać bulion,miód,śliwki. Mięso dusić na wolnym ogniu. Sos doprawić cukrem,sokiem z cytryny,solą. Porcje kurczaka polać sosem, ozdobić śliwkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak z suszonymi sliwkami (strona 1 z 1)  
misia53

misia53
offline

2009-04-06 19:30
mam pytanie . czy może byc obojętnie jaka śliwka i czy zamiast miodu pitnego mogę rozpuścić naturalny?
Skomentuj
Oceń:
0
lara1908

lara1908
offline

2009-04-08 19:23
misia53 napisał(a):

nie . czy może byc obojętnie jaka śliwka i czy zamiast miodu pitnego mogę rozpuścić naturalny?[/quote
Ja zawsze daję wędzoną śliwkę...myśel żę można dać jakakolwiek:),a miód,jak nie mam pitnego , to właśnie rozpuszczam zwykły
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53
offline

2009-05-07 23:53
lara1908 napisał(a):

misia53 napisał(a):

nie . czy może byc obojętnie jaka śliwka i czy zamiast miodu pitnego mogę rozpuścić naturalny?[/quote
Ja zawsze daję wędzoną śliwkę...myśel żę można dać jakakolwiek:),a miód,jak nie mam pitnego , to właśnie rozpuszczam zwykły

miód pitny jest na alkoholu
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki z kurczaka z bazylią Zapiekana kasza gryczana Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Ziemniaki zapiekane z kurczakiem Placuszki z kurczaka z sezamem Domowa wędlina z suszonymi pomidorami
Potrawka w tajskim sosie Udka pieczone z pieczarkami, cebulą i serem Kurczak w sezamie na ostro
Kotlet ala de volaille –z jabłkiem i orzeszkami Drobiowe pulpeciki w sosie pieczarkowym Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane