ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kurczakowe kąski do dipów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sposób na aromatycznego kurczaka.

Kurczakowe kąski do dipów

Składniki:

Kurczakowe kąski do dipów

 

Sposób przygotowania:

Kurczakowe kąski do dipów
Sporządzamy zaprawę w której będziemy moczyć kurczaka: Do miski wlewamy sos sojowy, wino, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, miód oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na podłużne kawałki. Tak przygotowane mięso wkładamy do zalewy i zostawiamy na kilka godzin. Po tym czasie wyjmujemy, obtaczamy w cienkiej warstwie mąki, i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z dipami.