Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 368]

Kurczakowe Udka z Rękawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Soczyste udka pieczone w rękawie.

Kurczakowe Udka z Rękawa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczakowe Udka z Rękawa

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczakowe Udka z Rękawa
► Udka umyć, papierowym ręcznikiem osuszyć i natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem w proszku. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubą kostkę, cebulę pokroić w półksiężyce. ► Przyprawy: vegeta, , papryki, tymianek, rozmaryn, wymieszać w miseczce i posypać nimi udka. ► Wszystko włożyć w rękaw do pieczenia, szczelnie zamknąć, potrząsnąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 60 minut w 200C / Termoobieg /, 10 minut przd końcem pieczenia można rozciąć rękaw ( ostrożnie bo wydobędzie się gorąca para ) żeby udka się przypiekły z wierzchu.
Kurczakowe Udka z Rękawa
Po rozcięciu rękawa zawartość zostawić w naczyniu żaroodpornym - trzyma ciepło.
Kurczakowe Udka z Rękawa
W końcowej fazie można rozciąć rękaw żeby udka się przypiekły z wierzchu.
Kurczakowe Udka z Rękawa
Przygotowane udka natrzeć przyprawami i szczelnie zamknąć w rękawie do pieczenia.