efi79

efi79

Kucharz
[Przepisów: 5]

Kuskus na Rucoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ekskluzywna przystawka w parę minut

Kuskus na Rucoli

Składniki:

Kuskus na Rucoli

 

  • Szklana kuskusu
  • bulion z kostki rosołowej Knora "bazylia z oliwą z oliwek"
  • ogórek świeży
  • cebulka czerwona
  • 2 łyżki majonezu
  • garść rucoli
  • kiełki rzodkiewki
  • papryka pieczona w zalewie z oliwy ziołowej lub inna do smaku i ozdoby

Sposób przygotowania:

Kuskus na Rucoli
Kuskus zalewamy gorącym bulionem, pozostawiamy do napęcznienia. Po wystygnięciu mieszamy z pokrojonym ogórkiem, cebulką i majonezem. Doprawiamy soją i pieprzem.
Umytą rucolę rozkładamy na talerzu. W foremce ubijamy kuskus. Na wierzchu układamy paprykę i kiełki. Można zamiast tego wziąść buraczki konserwowe lub pomidorki koktajlowe.

Tagi:

kuskus