Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kuskus na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kasza kuskus z dodatkiem podsmażonej tartej cukinii, świeżo wyłuskanego zielonego groszku i świeżej kolendry...

Kuskus na zielono

Składniki:

Kuskus na zielono

 

  • 1/3 szklanki kaszy kuskus
  • 1/2 szklanki wrzącej wody
  • 1/2 cebuli
  • 15 dkg cukinii
  • 1 szklanka wyłuskanego świeżego groszku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • 1 garść świeżej kolendry

Sposób przygotowania:

Kuskus na zielono

Etap 1

Kuskus na zielono
Przesypana do miseczki kasza zalana wrzącą wodą.

Kaszę przesypać do miseczki, zalać wrzącą wodą, odłożyć na kilka minut, następnie rozdrobnić.

Etap 2

Kuskus na zielono
Pokrojona w kostkę cebula i starta na tarce cukinia.

Cebulę pokroić w kostkę, cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Etap 3

Kuskus na zielono
Pokrojona w kostkę cebula zeszklona na oleju.

Pokrojoną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju.

Etap 4

Kuskus na zielono
Tarta cukini sól i pieprz dodane do zeszklonej cebuli.

Dodać do niej cukinię, trochę soli i pieprzu, krótko podsmażyć.

Etap 5

Kuskus na zielono

Wsypać groszek, smażyć 1-2 minuty.

Etap 6

Kuskus na zielono

Dodać kaszę i masło, dokładnie wymieszać.

Etap 7

Kuskus na zielono

Na koniec dodać posiekaną świeżą kolendrę, ponownie dokładnie wymieszać, podzielić na porcje i podawać.